środa, 13 kwiecień 2011 11:36

USA zwiększa limity na import cukru

Napisała
Oceń ten artykuł
(1 Głos)

Z dniem 12 kwietnia 2011 Ministerstwo Rolnictwa (Department of Agriculture) w Stanach Zjednoczonych zwiększyło o 325 tys. ton limity na import cukru w roku fiskalnym 2011. Zwiększenie limitu było podyktowane zwiększonym zapotrzebowaniem na cukier na lokalnym rynku.


Braki cukry zaczęły dosć poważnie doskwierać także Amerykanom. Z tego powodu postanowili zwiększyć limity na import tego słodkiego surowca. Całkowity limit importu cukru w roku fiskalnym 2011 wyniesie 1,556,497 STRV (short ton, raw value).

Do eksportowanego surowego cukru trzcinowego (raw cane sugar) dołączony musi być certyfikat poświadczający, że przesyłka spełnia limity na import. Cukier musi zostać wyeksportowany do dnia 30 września 2011 pod numerem HTSUS 1701.11.10.

Źródło: washington.trade.gov.pl, STR Trade

Skomentuj

Upewnij się że wpisałeś (*) wymagane informacje we wskazanym miejscu.\nPodstawowy kod HTML jest dozwolony.