środa, 19 październik 2011 09:08

Białoruś: Nowe standardy na wyroby mięsne i mleczne

Napisała
Oceń ten artykuł
(1 Głos)

W tym roku zostały opracowane normy (standardy) na następujące surowce - śmietanka, mleko odtłuszczone, również kończy się opracowanie standardów na wyroby z twarogu - serki i słodki twarożek.


Na Białorusi został opracowany nowy standard na jogurty. Kończy się opracowanie standardów na kiełbasy parzone i pół-wędzone oraz 3 standardy dot. metody kontroli. Od dnia 1 stycznia 2012 r. wchodzą w życie nowe standardy na suchą serwatkę mleczną, produkty z kwaśnego mleka, sery miękkie.

Jednocześnie trwają końcowe prace dot. regulaminów technicznych na mleko i produkcję mleczną w ramach Unii Celnej i EaWG.

 


Źródło: minsk.trade.gov.pl 

Skomentuj

Upewnij się że wpisałeś (*) wymagane informacje we wskazanym miejscu.\nPodstawowy kod HTML jest dozwolony.