wtorek, 06 wrzesień 2011 10:54

Polagra-Food już za kilka dni!

Napisała
Oceń ten artykuł
(1 Głos)

Na targach Polagra-Food rokrocznie obecne są wiodące firmy działające w branży spożywczej, producenci, dystrybutorzy, hurtownicy i sprzedawcy detaliczni. Targi Polagra-Food stanowią znakomitą okazję do zapoznania się z szerokim asortymentem różnorodnych produktów: mięs i przetworów mięsnych, ryb, ziół, przypraw, produktów mleczarskich, wyrobów cukierniczych, win, wódek i likierów, żywnością zdrową i dietetyczną oraz wieloma innymi artykułami.

 

 

W gronie wystawców Polagra-Food znajdują się również firmy oferujące produkty i usługi z zakresu wyposażenia sklepów, a także franczyzodawcy zainteresowani pozyskiwaniem partnerów biznesowych na polskim rynku.

Zakres tematyczny Salonu Wyrobów Spożywczych i Napojów:

1. Artykuły rolno-spożywcze: 

  • mięso i przetwory mięsne
  • wyroby przemysłu jajczarsko-drobiarskiego oraz dziczyzny
  • produkty połowów i przetwory rybne
  • produkty mleczarskie
  • produkty przemysłu piekarskiego
  • wyroby cukiernicze
  • owoce, warzywa i grzyby
  • przetwory owocowe i warzywne
  • przetwory ziemniaczane i skrobiowe
  • produkty przemysłu cukrowniczego
  • wody mineralne i napoje bezalkoholowe
  • produkty przemysłu tłuszczowo-olejarskiego
  • wyroby przemysłu koncentratów spożywczych
  • używki naturalne
  • zioła, przyprawy, przyprawy korzenne
  • bakalie
  • wyroby kulinarne i garmażeryjne
  • wyroby mrożone
  • miód i produkty pszczelarskie
  • odżywki dla dzieci
  • żywność ekologiczna, dietetyczna, zdrowa żywność


2. Parafarmaceutyki i dodatki dietetyczne

3. Tytoń i wyroby tytoniowe

Termin: 12-15 września 2011 r.

PROGRAM WYDARZEŃ:


sobota, 10 WRZEŚNIA 2011

Godzina

Wydarzenie

Miejsce

 

12.00-18.00

Święto Chleba

Organizator: Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu, Koło Regionalne Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP

Stary Rynek

 

 

niedziela, 11 WRZEŚNIA 2011

Godzina

Wydarzenie

Miejsce

 

10.00-20.00

12.00

Świętomięs

Ceremonia otwarcia

Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP

Stary Rynek

 

10.00-17.45

Ocena zwierząt na ringach i przy stanowiskach/ ekspozycji        (z wyjątkiem bydła ras mlecznych)

Pawilon 1, 3A, 12

KWZH

11.00-11.30

Uroczystość otwarcia targów Smaki Regionów 

Pawilon 8 

SR

11.00-15.00

Jubileusz XV lecia Samorządu Rolniczego w Wielkopolsce

Organizator: Wielkopolska Izba Rolnicza

Pawilon 15C

 

11.30

Finał XI edycji konkursu “Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

Organizator: Polska Izba Produktu Regionalnego, Związek Województw RP

Pawilon 8

SR

13.00-13.45

Uroczystość otwarcia targów Polagra-Food, Polagra-Tech, Gastro Trendy, Pakfood oraz Krajowej Wystawy Zwierząt Hodowlanych

Pawilon 11

 

13.30-19.30

13.45

Konferencja na temat Polsko-Rosyjskiej wymiany handlowej

Oficjalne otwarcie

Organizator: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, PARP, Kancelaria Prezydenta RP

Pawilon 14B

Sale konferencyjne

PF

14.20-14.50

Pokaz zręczności powożenia koni oraz prezentacja zaprzęgów

Organizator: Polski Związek Hodowców Koni, Instytut Zootechniki PIB

Pawilon 3A (Ring)

KWZH

 

Poniedziałek, 12 WRZEŚNIA 2011

Godzina

Wydarzenie

Miejsce

 

9.00-16.00

Business Corner -Klub Dystrybutora

Organizator: MTP

Pawilon 9

 

PT

9.00-17.00

XVII Forum Rzemieślników Piekarstwa i Cukiernictwa

Organizator: Stowarzyszeniem Rzemieślników Piekarstwa RP

Pawilon 6A

GT

9.00-17.00

Konferencja Bezpieczne Opakowanie

Organizator: Alfa-Print

Hotel Sheraton

P

9.00 -17.00

GASTRONOMIA NA OBCASACH Teatr Szkoła Kulinarna

NARODOWOŚĆ I TRADYCJA

Organizator: FPMS - Doradztwo Unijne Joanna Ochniak, MTP

Pawilon nr 6A Przestrzeń specjalna

 

GT

9.00-17.00

Konsumencka Ocena Produktów

Organizator: Horyzont Mateusz Sznajder

Pawilon 7

Przestrzeń specjalna

GT

9.00-17.00

Akademia kawy

-warsztaty szkoły Barista
-prezentacje palenia, mielenia i parzenia kawy

Organizator: Apro Trade, MTP

Pawilon nr 6A Przestrzeń specjalna

 

GT

10.00-14.00

Finał Konkursu Primbera Cup

Organizator: Unilever Food Solutions

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

GT

10.00-15.00

Spotkania biznesowe na temat Polsko-Rosyjskiej wymiany handlowej

Organizator: PARP, Kancelaria Prezydenta RP

Pawilon 7

Sale konferencyjne

PF

10.00-16.00

Warsztaty Kanapkowe

Organizator: Canappka- KCI Gastronomy, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

GT

10.00-16.00

SCAE otwarte warsztaty kawowe

Organizator: SCAE, MTP

Pawilon nr 6A Przestrzeń specjalna

GT

10.00-16.00

 

XVII Forum Rzeźników i Wędliniarzy/ Mięso w Krainie Przypraw

Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, MTP

Pawilon 9

Przestrzeń specjalna

PT

10.00-16.00

IV Olimpiada kawy

Dyscypliny:
- Latte Art.
- Coffee in good spirits
- Cup Tasting
- Espresso na czas

Organizator: Apro Trade, MTP

Pawilon nr 6A Przestrzeń specjalna

 

GT

11.00 -11.30

Finał II edycji konkursu „Złotnicka Premium”

Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego            w Poznaniu

Pawilon 8

 

SR

11.30-12.00

Uroczystość wręczenia certyfikatów członkowskich Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska

Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego           w Poznaniu

Pawilon 8

 

SR

11.00 -17.00

 

13.30

 

 

14.30

 

Otwarcie zbiorowego stoiska Polskiej Izby Opakowań oraz Witryny Literatury Firmowej Branży Opakowań.

Konferencja prasowa
Przemysł i rynek opakowań w Polsce. Polska Izba Opakowań – zadania, działalność. Dzień Opakowań – święto branży, czemu służy? Jak je wykorzystać?

Prezentacja literatury firmowej (katalogi, informatory, wydawnictwa itp.)


Organizator: Polska Izba Opakowań, MTP,  Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Opakowań

Pawilon 5, sektor A, stoisko 2


Pawilon 5, sektor A, Speakers’ Corner


Pawilon 5, sektor A, stoisko 2, Witryna Literatury Firmowej

P

12.00-13.00      

Gala wręczenia nagród

Organizator: MTP

Pawilon 11

PFPTGT

12.00–13.30

Seminarium „Fenomen produktów lokalnych na bazie ras rodzimych”

Organizator: Instytut Zootechniki PIB, Slow Food Polska

Pawilon 14B
Sala A

KWZH

13.00–15.00

Forum trzodowe

- Zmian w klasyfikacji tusz wieprzowych w Polsce
- Aktualne sytuacja i prognoza na
rynku trzody chlewnej
- Produkcja żywca wieprzowego w systemie PQS

Organizator: Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS

 

KWZH

13.00-16.00      

 

KONFERENCJA „Zastosowania Chłodnictwa- chłodnictwo, klimatyzacja i pompy ciepła w przemyśle, handlu i gastronomii”

Blok I – Zagadnienia prawno-techniczne

Organizator: SIMP, MTP
UWAGA!: Konferencja płatna!

Pawilon 14B sala C, p. III

PT

13.00-16.00

Mięso w Krainie Przypraw – pokaz firmy Promar

Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, MTP

Pawilon 9
Przestrzeń specjalna

PT

15.00-15.45

 

Wykład „Fleksografia opakuje prawie wszystko”

Organizator: Zrzeszenie Polskich Fleksografów

Pawilon 5, sektor A, Speakers’ Corner

P

16.30-17.30

Posiedzenie Rady Polskiej Izby Opakowań

Organizator: Polska Izba Opakowań

 

 P

17.15

International FOOD Business Mixer

Organizator: World Trade Center Poznań, Ambasada Belgii, Flanders Investment and Trade

 

 

 

wtorek, 13 WRZEŚNIA 2011

Godz.

Wydarzenie

Miejsce

 

9.00-12.30

Ocena bydła ras mlecznych

Organizator: Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka

Pawilon 1 (Ring)

KWZH

9.00-17.00

XVII Forum Rzemieślników Piekarstwa i Cukiernictwa

Organizator: Stowarzyszeniem Rzemieślników Piekarstwa RP

Pawilon 6A

GT

9.00- 17.00

Nordzucker Congress

Organizator: Nordzucker Polska
UWAGA!: wejście wyłącznie z zaproszeniami

Pawilon 7                      sale C i D

PF

9.00-17.00

Konsumencka Ocena Produktów

Organizator: Horyzont Mateusz Sznajder

Pawilon 7
Przestrzeń specjalna

PF

9.00 – 17.00

 

GASTRONOMIA NA OBCASACH Teatr Szkoła Kulinarna

ŚWIADOMA SWOJEJ KOBIECOŚCI

Organizator: FPMS - Doradztwo Unijne Joanna Ochniak, MTP

Pawilon nr 6A Przestrzeń specjalna

 

 

GT

 

9.00- 16.00

Business Corner-Klub Dystrybutora

Organizator: MTP

Pawilon 9

 

PF

9.00-17.00

Akademia kawy

-warsztaty szkoły Barista
-prezentacje, palenia, mielenia i parzenia kawy

Organizator: Apro Trade, MTP

Pawilon nr 6A Przestrzeń specjalna

 

GT

10.00-16.00

SCAE otwarte warsztaty kawowe

Organizator: SCAE, MTP

Pawilon nr 6A Przestrzeń specjalna

GT

10.00-16.00

Warsztaty Kanapkowe

Organizator: Canappka- KCI Gastronomy, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

GT

10.00-16.00

 

Konferencja „Innowacyjne Opakowania”

Organizatorzy: Polski Drukarz, MTP
UWAGA!: Konferencja płatna!

Pawilon 14B  
II piętro

P

10.00-16.00

 

XVII Forum Rzeźników i Wędliniarzy / Mięso w Krainie Przypraw

Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, MTP

Pawilon 9

 

PT

10.00-16.00

IV Olimpiada kawy

Dyscypliny:
- Latte Art.
- Coffee in good spirits
- Cup tasting
- Espresso na czas

Organizator: Apro Trade, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

 

GT

10.00-16.00

Forum dystrybucji – Poradnik Handlowca

Ewolucja kanałów dystrybucji: Grupa Bać-Pol przykładem skutecznej integracji hurtu z detalem współpraca z siecią Spar Polska odpowiedzią na wyzwania polskiego rynku oraz współpracy polskich sieci handlowych z sieciami międzynarodowymi

Organizator: Poradnik Handlowca, Bać-Pol, SPAR, MTP

Pawilon 7
Sala Konferencyjna
G i H

PF

10.30-15.30

Forum dystrybucji – Wiadomości Handlowe

Zasady aranżacji i prowadzenia sklepów

Organizator: Wiadomości Handlowe, Makro, MTP

Pawilon 7
Sala Konferencyjna
A i B

PF

11.00-13.00

„Jak zdobyć klientów i nie zbankrutować?” – szkolenie dla restauratorów

Organizator: Ogólnopolski Serwis Informacyjno-Kulinarny  www.GdzieZjesc.info  

Pawilon 10  (Centrum Prasowe) Sala konferencyjna

 

GT

12.00-13.30

Seminarium „Fenomen produktów lokalnych na bazie ras rodzimych”

Organizator: Instytut Zootechniki PIB, Slow Food Polska

Pawilon 14B
Sala A

KWZH

12.00-16.15

 

Kulinarny Puchar Polski 2011 - półfinał

Organizator: Wielkopolska Izba Gastronomii, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

 

GT

11.00-16.00      

 

KONFERENCJA „Zastosowania Chłodnictwa- chłodnictwo, klimatyzacja i pompy ciepła w przemyśle, handlu i gastronomii”

Blok II – wybór i ocena techniczno-ekonomiczna urządzeń i instalacji

Organizator: SIMP, MTP
UWAGA!: Konferencja płatna!

Pawilon 14B sala C, p.III

PT

12.00-16.30

Uroczystość wręczenia nagród hodowcom zwierząt

Organizator: MRiRW, Związki Hodowców Zwierząt, MTP

Pawilony 1,3A, 12
Ringi

KWZH

14.00-15.00

Kancelaria Prawna – Inkaso WEC S.A. jako profesjonalista w zarządzaniu wierzytelnościami dla firm produkcyjno-handlowych związanych z branżą spożywczą

Organizator: Kancelaria Prawna – Inkaso WEC

Pawilon 10  (Centrum Prasowe) Sala konferencyjna

 

GT

15.00-15.45

Wykład „Fleksografia opakuje prawie wszystko”

Organizator: Zrzeszenie Polskich Fleksografów

Pawilon 5, sektor A, Speakers’ Corner

 

P

17.00

 

Wręczenie nagród i Spotkanie branżowe  Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy

Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy  RP,  MTP
UWAGA!: wejście wyłącznie z zaproszeniami

WTC- Sala duża

PT

 

środa,14 WRZEŚNIA 2011

Godz.

Wydarzenie

Miejsce

 

9.00-17.00

XVII Forum Rzemieślników Piekarstwa i Cukiernictwa

Organizator: Stowarzyszeniem Rzemieślników Piekarstwa RP

Pawilon 6A

GT

9.00–17.00

 

GASTRONOMIA NA OBCASACH Teatr Szkoła Kulinarna

EDUKACJA I PODRÓŻE KULINARNE

Organizator: FPMS - Doradztwo Unijne Joanna Ochniak, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

 

 

GT

 

9.00 – 17.00

Mistrzostwa Polski Cup Tasters

Organizator: SCAE, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

GT

9.00-17.00

Konsumencka Ocena Produktów

Organizator: Horyzont Mateusz Sznajder

Pawilon 7
Przestrzeń specjalna

PF

9.00-17.00

Akademia kawy

-warsztaty szkoły Barista,
-prezentacje, palenia, mielenia i parzenia kawy

Organizator: Apro Trade, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

 

GT

9.00-16.00

Business Corner-Klub Dystrybutora

Organizator: MTP

Pawilon 9

 

PF

9.00-16.00

 

XVII Forum Rzeźników i Wędliniarzy / Mięso w Krainie Przypraw

Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, MTP

Pawilon 9
Przestrzeń specjalna

PT

9.30-17.00

9.30-12.30

14.00-17.00

Warsztaty parzenia kawy


I tura

II tura

Organizator: Apro Trade, MTP

Pawilon 6A
Przestrzeń specjalna

 

GT

9.30-17.30

Warsztaty Food-Desing

Organizator: Pro-Design, MTP

Pawilon 7
Sala A

PF

10.00-15.30

 

Uroczystość wręczenia dyplomów, medali i nagród specjalnych

Organizator: MRiRW, Związki Hodowców Zwierząt, MTP

Pawilony 1,3A i 12, Ringi

KWZH

10.00-16.00

Warsztaty Kanapkowe

Organizator: Canappka- KCI Gastronomy, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

GT

10.00-17.00

16.00

Kulinarny Puchar Polski 2011 – finał

Wręczenie dyplomów i medali

Organizator: Wielkopolska Izba Gastronomii, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

 

GT

10.00-17.00

Innowacje w opakowaniach i branży. Spotkania seminaryjne      z okazji „Dnia Opakowań”:

Organizatorzy: Instytut Logistyki i Magazynowania, Polska Izba Opakowań, MTP

Pawilon 14A, Sala Duża

P

11.00-16.00      

 

KONFERENCJA Zastosowania Chłodnictwa - chłodnictwo, klimatyzacja i pompy ciepła w przemyśle, handlu i gastronomii

Blok III – Budowa i eksploatacja urządzeń i instalacji

Organizator: SIMP, MTP
UWAGA!: Konferencja płatna!

Pawilon 14B sala C, p.III

PT

 

czwartek, 15 WRZEŚNIA 2010

Godz.

Wydarzenie

Miejsce

 

9.00–16.00

 

GASTRONOMIA NA OBCASACH Teatr Szkoła Kulinarna

SAMOREALIZACJA I PASJA

Organizator: FPMS - Doradztwo Unijne Joanna Ochniak, MTP

Pawilon 6A

Przestrzeń specjalna

 

GT

 

9.00-16.00

XVII Forum Rzemieślników Piekarstwa i Cukiernictwa

Organizator: Stowarzyszeniem Rzemieślników Piekarstwa RP

Pawilon 6A

GT

9.00-16.00

Konsumencka Ocena Produktów

Organizator: Horyzont Mateusz Sznajder

Pawilon 7
Przestrzeń specjalna

PF

9.00- 16.00

Business Corner-Klub Dystrybutora

Organizator: MTP

Pawilon 9

 

PF

9.00-16.00

Akademia kawy

-warsztaty szkoły Barista
-prezentacje, palenia, mielenia i parzenia kawy

Organizator: Apro Trade, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

 

GT

9.30-12.30

Warsztaty parzenia kawy

Organizator: Apro Trade, MTP

Pawilon 6A
Przestrzeń specjalna

GT

10.00-14.00

Warsztaty Kanapkowe

Organizator: Canappka- KCI Gastronomy, MTP

Pawilon 6A Przestrzeń specjalna

GT

10.00-14.00

SCAE otwarte warsztaty kawowe

Organizator: SCAE, MTP

Pawilon nr 6A Przestrzeń specjalna

GT

10.00-15.00

 

XVII Forum Rzeźników i Wędliniarzy / Mięso w Krainie Przypraw

Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, MTP

Pawilon 9

Przestrzeń specjalna

PT

 

Źródło: polagra-food.pl (wrzesień 2011)

Skomentuj

Upewnij się że wpisałeś (*) wymagane informacje we wskazanym miejscu.\nPodstawowy kod HTML jest dozwolony.